anaby - Jag, barnen, djuren & fotografering.

Direktlänk till inlägg 18 november 2011

Ridit stökig häst...blir en lugn kväll hemma:D

Av anaby - 18 november 2011 16:30

Gick ner till stallet med mitt pick & pack som behövs till bla muggtvätt och annat. Tittade på benet och såg att det var MER svullet motför igår...har även börjat svullna upp mot bakknäet...   Jag kan ärligt säga att jag är JÄTTEGLAD att jag ringde min veterinär och fick hjälp igår så att medicinen kunde hämtas ut idag och behandling påbörjas!! Tänk om jag skulle försöka ringa ut någon veterinär under helgen=INTE ROLIGT!!!!!


 


Benet såg ut så här när jag kom ner idag  


Dock blev svullnaden nästan halverad efter ridturen Så det är bra att få lite cirkulation i benet när T rör på sig. Har sett att T senaste dagarna gärna går runt i hagen MER än vanligt....förmodligen känner han själv att  det känns bättre i benet när han rör på sig  Blir en skrittur i hagen imorgon bettlöst. Bara så att han får röra lite på sig  Blir nog uppskattat av "Herr´n" tror jag!!

Ridturen idag var minst sagt stökig för att vara T  Innan vi begav oss ut hade T stått och tittat upp mot oss.. där pappa hade både kört med en snöskoter och sedan kört upp och ner med traktor + släp. Tyckte att han kändes lite spänd när jag satt upp men tänkte inte mer på det  Mötte Raspen på vägen ut och stog en liten stund och pratade med ryttaren. Sedan skrittade vi iväg och T var seg...men rörde sig framåt....bra terapi att man måste gå IFRÅN en annan häst och dessutom bort från stallet!! Inga problem utan vi knatade på...sedan fjantade han för en bil...en gångare...en kvist...Tja, listan kan göras lång och jag blev mer och mer irriterad kan jag säga  Tog oss till nedredelen av kyrkan och vände vid klätterbacken och där började T att stegra och backa när jag ville göra halt  Dock hade jag bestämt mig för att göra halt...så då blev det halt...på halt..på halt...från början blev det stegring och back...på stegring och back...tills T insåg att "hon där uppe på ryggen" nog INTE hade tänkt ge med sig  Då blev det korta halter..men allafall halter...sedan gick det bättre att stå lite längre stund. Vi travade en liten sväng och sedan skritt hemåt. Fjantig för allt som rörde sig på hemvägen...och lyssnar bakåt HELA TIDEN... vilket är MYCKET OVANLIGT för att vara honom?? Travade sista biten och då var han riktigt, riktigt stökig  Lyssnade inte alls utan kastade sig hit och dit efter vägen? Ännu ovanligare för att vara T??? När jag gjorde halt blev det en stegring?? Vände om och travade från stallet...inga problem...lugn och fin...vände...samma sak igen...hysterisk och från sida till sida??? Vände tillbaka...trav och ännu lugnare...vände...äntligen hyfsat lugn trav. Det var i allafall godkänt!!! Kände att jag INTE ville trava hur mycket som helst med tanke på svullnaden i bakbenet. Samtidigt som jag INTE ville ge mig utan att ha fått igenom att traven SKULLE VARA LUGN!!! När jag sedan gjorde halt var T mycket upprörd och kunde knappt skritta?? MYCKET OVANLIGT!!!! WHATA???

Halter med 5-10 meters mellanrum som han faktiskt lyssnade bra på...och det tog nog kanske 100 meter så var han helt lugn och som vanligt?? Inga problem att skritta på långa tyglar!!

Min slutsats är att T på något sätt "jagat upp sig" innan ridturen när han stog och lyssnade och hörde traktorn och skotern uppe hos oss och sedan blivit "stressad" att de på något sätt skulle dyka upp när vi var ute och red. 

Väl hemma igen var T lugnet själv och helt som vanligt 

Blir VÄLDIGT  intressant att rida samma sträcka på måndag och se hur "Herr´n" är då??

T fick lunch och magnetbehandling medans jag passade på att tvätta muggen med Hexocil och låta det verka medans jag mockade och fixade med höet. Sköljde sedan bort Hexocilen och torkade torrt och smorde med Socatil. Upplever att det är ganska många krustor kvar...ska tvätta imorgon och smörja med vaselin som får verka ett tag så försvinner nog de sista krustorna så att Socatilen kan verka som den ska 

Gav också T Metacam som han ska ha i 10 dagar för svullanden i benet. Var inga problem att ge honom  

Imorgon tänkte jag även ge av "allergimedicinen" så jag se om det blir bättre av den!! Blir intressant!!

Har nu landat hemma och har slängt in min gula jacka, martingal reflexerna och en gul jacka som L-O har för att tvätta. De gula varseljackorna är jättebra MEN de blir skitiga som himla fort  Speciellt för mig som har en häst som helst ska sitta i knäet  Förhoppningsvis klarar jag mig i 2 veckor innan det blir dags för nästa tvättning  



Jag tog även med mig 2 olika storlekar på "öron" till reflexhuvan!! Var osäker på storleken så jag gjorde 2 st olika igår för att kunna prova ut vilket par som passade T bäst. Det visade sig att det var det större paret som passade honom!! Skönt att jag gjorde ett större par och inte sydde på det första paret jag gjorde Ibland är magkänslan helt rätt!!!  

Ikväll ska jag sy fast öronen så jag hoppas verkligen att det blir ok!! Bilder kommer under kvällen!!


Nej, nu måste jag göra ett ryck med middagen!!!

Ha en fortsatt jättebra fredag!!

Chilla lugnt  

Mvh anaby   

 
 
Bonnie

Bonnie

18 november 2011 18:14

sv: Det var väldigt intressant och lärorikt. Du kan börja med färre tabletter ca 7-8, 10 blir ju maxdos fick effekt på 5 till 470 kg häst.
Skulle däremot inte ge metacam och antihistaminet samtidigt utan vänta och se vad metacamet gör(mest för att veta vad som ger effekt och ej). Är ju själv väldigt försiktig med just NSaid som metacam eftersom det trots allt tog livet av Majsan.
Egentligen hade jag nog velat ge antihistaminet först eftersom det ofta bara krävs en dos av det för att en allergireaktion ska minska(då får man det bekräftat att det är allergi)men bara nått hjälper så;)

http://teamkarlsson.blogg.se

anaby

18 november 2011 18:52

Tack för infon!! Då väntar jag med allergitabletterna tills Metacambehandlingen är avslutad. Tyckte att det kändes MYCKET med 10 tabletter!! Känns betydligt bättre med 7-8 st. Det låter jättebra att förhoppningsvis endast 1 dos hjälper!!

Hade gärna gett allergitabletterna först men svullnaden i benet var mycket mer idag:(...därför vill jag ge metacam innan det blir för mycket!!

Stort tack för all info du har gett mig hittills!! Uppskattas väldigt mycket av mig:D

Mvh Anna & Tabasco:)

 
Karja

Karja

18 november 2011 18:35

Krya på dej T, hästar e lite fjantia ibland elle va man ska säga. kan ha gått en sträcka 1000 ggr men ändå ska dom 1001 gången fjanta sig för något som vart där hela tiden.
Sv: Vissa färger tycker jag är snyggt på hästar men inte alla, blir för skrikit tycker jag. men det är ju smak sak :P quarter hästen har ju bäsha (vet inte hur de stavas)som syns på en av bilderna. och araben får ha dom röda. visst de va söt me rött på Sunny men dom andra passa bättre tycker jag :P ska ta kort på araben när jag fått schabraken.

http://myonelife.bloggplatsen.se

anaby

19 november 2011 10:41

Jag hoppas verkligen att det blir bra nu för T!!!

Precis som du säger så kan de minsann fjanta 1 gång även om de har gått där hur många ggr som helst;) De små liven!!!

Du har helt rätt i att vissa färger är för skrikiga på vissa hästar. Mörka hästar är nog egentligen lättast att hitta bra färger till. De passar i nästan allt!!! Tur det;)

Mvh Anna & Tabasco:)

 
Jenny

Jenny

18 november 2011 20:22

Vad tråkigt att han blivit mer svullen :( Men att svullnaden gick ner igen efter ridturen bådar ju i alla fall gott!

Sicken liten lurifax, du vet väl att kvistar och fotgängare är något av det farligaste som finns? :o Alla har vi våra dagar :p

SV: Ja det kan det ju faktiskt. Borde nog köpa mer vitaminbrustabletter, sådana hade jag förut och de verkade funka. Men usch vad jag längtar efter våren och ljuset!

Det är ursmidigt, tyvärr har jag själv inte ett enda par just nu av någon anledning...

http://islandstokan.bloggplatsen.se

anaby

18 november 2011 20:30

Jag tänkte samma sak att det kändes otroligt bra att svullnaden gick NER efter ridtur!! Det måste ju allafall vara ett bra tecken tycker jag:D

Jo, du idag var allt farligt minsann:O Tur ändå att han går att avleda och reglera trots att han "håller på":D Han är så himla härlig!!! Dessutom har han skämt bort mig med att vara så himla lugn och fin när vi rider;)

Vitaminbrus är riktigt bra!!! Det brukar pigga upp:D Det är lätt att längta till vår och ljus nu när det är bäcksvart ute:(

Hi hi!! Du får skaffa ett par med hakar;) Du rider ju islänning;)

Mvh Anna & Tabasco:)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av anaby - 8 mars 2022 09:41

Halloojjjsan igen! Det känns skönt att vara frisk och komma igång i det vanliga gängorna igen. Har börjat rida igen och det känns otroligt bra          Har fått några nya hästmassagekunder under veckan. Det blir både spännande och intressant at...

Av anaby - 4 mars 2022 20:50

Halloojjsan allihopa! Både jag och min man har haft Covid i veckan. Vi har som tur var fått en lindrig varitant och vi är tacksamma att vi fick Covid nu istället för från början för 2 år sedan när många var allvarligt sjuka. Jag har inte fått åka...

Av anaby - 23 februari 2022 13:48


    Vi gifte oss 22/2 2022   Önskar alla en fortsatt fin dag och kram på er  Mvh Anna   ...

Av anaby - 15 februari 2022 00:40

Halloojsan igen!  Här är det ganska högt tempo   Jag håller på att komma igång med företaget. Bla så håller jag på att sy veteryggvärmare till häst, vetebettvärmare och veteryggvärmare för människor. Har kommit igång med veteryggvärmare till häst o...

Av anaby - 6 februari 2022 22:33

                  Hallojjjjsan allihopa! Hoppas att ni har haft en bra helg      Vi har haft stalljour i helgen. Det blir var 6e vecka och då har vi hand om stallet och 13 hästar lördagmorgon, lunch, kväll och söndag morgon. Söndag lunch och...

Presentation


Välkommen till mig! Jag bloggar bla om min satsning att tävla i hoppning upp till 130 cm efter 17 års frånvaro på tävlingsbanorna. Och en massa annat trevligt :)

Fråga mig

27 besvarade frågor

Omröstning

Hur gammal är du som tittar in på min blogg? ;)
 20 år
 25 år
 30 år
 35 år
 40 år
 45 år
 50 år
 55 år
 60 år + däröver

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards