anaby - Jag, barnen, djuren & fotografering.

Direktlänk till inlägg 27 november 2011

Ridit, röjt och jobba inatt:)

Av anaby - 27 november 2011 15:51

Jag har sovit väldigt dåligt inatt   Jag tycker att det är jättejobbigt med T:s svullna ben...så jag har drömt mardrömmar om att hans ben var som en telefonstolpe när jag kom ner till stallet och att han INTE kunde gå 

När jag väl kom ner till stallet var det ganska oförändrat från igår. Börjde med att tvätta och fick bort lite krustor men det känns ändå som om det finns MYCKET krustor kvar. Jag tror själv att så länge "de svarta krustorna" är kvar kommer även hans svullnad i benet att vara kvar  Ska ringa min veterinär imorgon bitti när jag kommer från jobbet och höra vad han föreslår för fortsatt behandling. Skulle vara bra med någonting som effektivt fick bort dessa envisa krustor Så att benet kan återgå till det normala inom en snar framtid!!!

T är ju så himla snäll och mysig  Han lyfter på benet när jag tvättar, torkar och smörjer. Förmodligen för att han är less på mig men också för att hjälpa till lite efter sin förmåga Han vill ju vara sin matte till lags 

När muggen var tvättad och torkad...borstade jag av T och sedan ringde jag Henrik som skulle komma ner och filma oss lite idag. Blev hackamore och barbackapadden  Så ser man "smidiga" jag klättra upp på staketet och en otroligt snäll T stå som ett ljus medans matte kommer på plats  Även idag är han ivrig min häst!! Han vill ju så gärna göra rätt Om jag har ryggat 1 gång vill ha rygga nästa gång vi gör halt...eller om jag har gjort 1 framdelsvändning blir det det så fort vi har stannat...efter några ggr funderar han lite och väntar på "vad jag vill göra". HÄRLIGA HÄST!!!

Det blev ungefär 5 min skritt och lite annat som blev filmat. L-O ska få ladda in det i datorn ikväll... så hoppas jag att jag kan lägga ut det på bloggen imorgon till er  Henrik var snäll och tog några kort också!! Dock är T inte så lättflörtad alla ggr  Men jag hoppas att något kort på oss tillsammans blev ok 

Muggbenet var precis som jag trodde mindre svullet efter ridturen trots att den var kort  Det kändes jättebra!!!            Smorde in muggen med grankådsalvan och sedan satte jag igång att mocka i vindskyddet, fylla på vatten, dra ut det sista höet i höhäcken och ge T lunch. När T var helt klar..var det dags att öppna 3:e höbalen, rivar ut och fylla säckar. Jag fyllde på 11 säckar   Blir att fylla på 1 hösäck imorgon på morgonen och resten på em när jag vaknat.


Tog sedan mitt pick och pack och gick hem och för att sätta igång och packa in diverse återvinningsmaterial i kåpsläpvagnen ex. säckar med hösilageplast, gamla trasiga säckar, trasiga hinkar, plåthinkar, färghinkar mm mm. Nu fick vi bort allt från lastbilsgaraget där vi har Forden under tak på vintern  Så f.r.o.m imorgon "bor" han under tak 

Jag och L-O hjälptes åt att sätta upp ljusslingan runt ytterdörren...så nu är snart allt julpynt klart!! Hi hi!!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan ska vi iväg på middag!!

Sedan börjar min bra "hellweek"  inatt Jobbar söndag och måndag natt och är sedan ledig 2 nätter. Möte på jobbet på torsdag em och sedan jobbar jag torsdag, fredag och lördag!! Sedan är det långledighet IGEN!!! Himmel vad tiden går fort!!!!

Jag hoppas verkligen att det händer någonting radikalt med T:s mugg under den här veckan!!!

Nej, gott folk nu måste jag göra ett ryck!!

Ha en fortsatt superduperbra söndagkväll och 1:a advent 

Chilla lugnt  

Mvh anaby  


 
 
Karja

Karja

27 november 2011 16:15

men de e är ju skönt att svullnaden går ner när han rör på sig. envetna krustor som inte vill ge med sig. hoppas iaf att han blir av me dom så ni får komma ut lite på längre turer innan jul =) hur ser din barbacka padd ut?

http://myonelife.bloggplatsen.se

anaby

27 november 2011 20:20

Det känns jättebra att svullnaden går ner vid rörelse!! Jo, precis...får jag bort krustorna tror jag att resten kommer att lösa sig av bara farten:)

Jag köpte en barbackapad från Naturhästen i brun mocka. Det är väldigt bra grepp på den om hästen bockar eller kastar sig. Man sitter "fast" riktigt bra;) Hi hi!!

Mvh Anna & Tabasco:)

 
Karja

Karja

27 november 2011 16:18

sv: de förstår jag att de gör. tänker på er. och håller tummarna för att dom försvinner snart =)detta ändrande vädret som går upp å ner påverkar nog en hel del hästar. men på olika sätt. får hoppas på en bra vår o sommar utan en massa regn. lite regn då å då e ju bra för marken för då växer gräset men inte så att de blir stora sjöar överallt

http://myonelife.bloggplatsen.se

anaby

27 november 2011 20:24

Jag tror också att det här vädret är jobbigt för vissa hästar. Samma sak med människor...vi är ju alla olika.

Håller med om att jag hoppas att det blir en ganska regnfri sommar. Lite regn är alltid bra för växtligheten...lagom är bäst;)

Mvh Anna & Tabasco:)

 
Qodrofenia med ridtravare i fokus!

Qodrofenia med ridtravare i fokus!

27 november 2011 17:49

Har du provar att lägga spritomslag på det där benet?Annars gör det för att dra ur bakterier och torka ut det lite .

sv:Det som slog mig är ändå att så fasligt lång tid har det ju inte gått men forskningen och utrustningen har sen dess gått framåt i rasande fart.så fort tydligen att en del hästmänniskor inte hängt med om man ska se till okunskapen som finns där ute.
mvh/Q

http://qodrofenia.bloggplatsen.se

anaby

27 november 2011 17:57

Tänkte faktiskt tanken igår kväll att prova med spritomslag!!! Kanske ska prova att lägga ett imorgon när jag kommer från jobbet:)Måste kolla sjukvårdlådan hemma bara om vi har någon alsolsprit kvar;) Annars blir det att åka till Apoteket imorgon!!

Håller med om att en del människor inte alls hänger med...och att det finns en hel del okunskap:S

Mvh Anna & Tabasco:)

 
Jenny

Jenny

27 november 2011 18:31

Men ska det aldrig bli bra med Ts ben? :/ Tråkigt att det blivit så svullet igen. Jag håller tummarna för att det ska gå ner.

SV: Ja, jag gillar ju skäckar ;)

Ja det är verkligen mörkt och trist just nu, jag hade helt glömt bort att det var första advent idag fören jag kikade ut och såg att alla grannar hade satt upp ljusstakar i fönstren. Vädret är ju rätt trist, det stormar verkligen som sjutton :o

Hoppas du haft en trevlig första advent, hur som helst :)

http://islandstokan.bloggplatsen.se

anaby

27 november 2011 20:15

Det är ju dessa envisa krustor som inte försvinner och kommer tillbaka i minut och parti:( Jätteirriterande minst sagt!! Får jag bort dem är jag övertygad om att muggen försvinner och svullnaden går ner. Fråga är ju bara hur?? Ska prova att lägga ett "spritomslag" imorgon. Det brukar vi lägga "inom vården" med bra resultat....så jag får se om det funkar;)

Skäckar är väldigt fina:D

Jag höll också på att glömma bort 1:a advent!!! Hade inte mamma sagt det hade jag nog inte tänkt på det alls;) Hi hi!! Det är ju inte december än:O

Jag har haft en riktigt bra dag idag:) Hunnit med rätt så mycket av det jag tänkt mig.

Hoppas att du har haft en riktigt bra dag själv!!

Mvh Anna & Tabasco:)

 
Qodrofenia med ridtravare i fokus!

Qodrofenia med ridtravare i fokus!

27 november 2011 20:06

sv:Om inte annat för att ev få ner svullnaden.svullet är det ju antagligen pga att de onda bakterierna tagit över.Jag tror vet kanske kommer råda dig till samma sak eftersom han är svullen.
mvh/Q

http://qodrofenia.bloggplatsen.se

anaby

27 november 2011 20:11

Precis!! Eftersom krustorna INTE går att få bort ordentligt kommer svullnaden att vara kvar. Så jag måste hitta något sätt att få bort dem...sedan kommer svullnaden att gå ner..hoppas jag:)

Mvh Anna & Tabasco:)

 
Karja

Karja

27 november 2011 20:49

sv:ok ska kika på deras sida =) kan de inte komma snö å lite kallare så att marken blir mindre leri så skulle de bli lite bättre. hoppas de hjälper me spritförband o svullnaden går ner =)

http://myonelife.bloggplatsen.se

anaby

27 november 2011 22:16

De har ett jättebra paketerbjudande med barbackapad, stor boll, lastnings-CD just nu!!

Jag håller tummarna för spritbandage och veterinärsamtal imorgon!!

Mvh Anna & Tabasco:)

 
Qodrofenia med ridtravare i fokus!

Qodrofenia med ridtravare i fokus!

27 november 2011 21:10

sv:Jag håller tummarna att du får bukt på det där.Jag är rätt nojig med mina just nu för de är så lerigt i hagen och jag hoppas verkligen jag slipper mugg.
mvh/Q

http://qodrofenia.bloggplatsen.se

anaby

27 november 2011 22:13

Det märkliga är att han är TORR och fin i karlederna och har varit ända sedan han fick muggen? Hagen har även varit väldigt fin under hela hösten...så det beror inte på att han har varit smutsig/lerig i karleden:( SUCK!!!

Mvh Anna & Tabasco:)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av anaby - 8 mars 2022 09:41

Halloojjjsan igen! Det känns skönt att vara frisk och komma igång i det vanliga gängorna igen. Har börjat rida igen och det känns otroligt bra          Har fått några nya hästmassagekunder under veckan. Det blir både spännande och intressant at...

Av anaby - 4 mars 2022 20:50

Halloojjsan allihopa! Både jag och min man har haft Covid i veckan. Vi har som tur var fått en lindrig varitant och vi är tacksamma att vi fick Covid nu istället för från början för 2 år sedan när många var allvarligt sjuka. Jag har inte fått åka...

Av anaby - 23 februari 2022 13:48


    Vi gifte oss 22/2 2022   Önskar alla en fortsatt fin dag och kram på er  Mvh Anna   ...

Av anaby - 15 februari 2022 00:40

Halloojsan igen!  Här är det ganska högt tempo   Jag håller på att komma igång med företaget. Bla så håller jag på att sy veteryggvärmare till häst, vetebettvärmare och veteryggvärmare för människor. Har kommit igång med veteryggvärmare till häst o...

Av anaby - 6 februari 2022 22:33

                  Hallojjjjsan allihopa! Hoppas att ni har haft en bra helg      Vi har haft stalljour i helgen. Det blir var 6e vecka och då har vi hand om stallet och 13 hästar lördagmorgon, lunch, kväll och söndag morgon. Söndag lunch och...

Presentation


Välkommen till mig! Jag bloggar bla om min satsning att tävla i hoppning upp till 130 cm efter 17 års frånvaro på tävlingsbanorna. Och en massa annat trevligt :)

Fråga mig

27 besvarade frågor

Omröstning

Hur gammal är du som tittar in på min blogg? ;)
 20 år
 25 år
 30 år
 35 år
 40 år
 45 år
 50 år
 55 år
 60 år + däröver

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards