anaby - Jag, barnen, djuren & fotografering.

Direktlänk till inlägg 21 maj 2012

Mer barn som ska klappa T!!!

Av anaby - 21 maj 2012 20:38

Igår var det 2 st barn som skulle ge T mat och klappa honom det slutade med att han bet en av dem...suck!!! Sa allafall till dem och får hoppas att de lyssnade på det och INTE kommer tillbaka.

Idag var det 2 st ännu mindre barn (som bor granne med stallet) som stog och klappade T  Som tur var upptäckte en av tjejerna i stallet det och sa till så jag sprang dit på en gång och fick bort barnen. De var bara kring 4-5 år!! Kan säga att jag trodde att hjärtat skulle stanna på mig...det kan ju gå så himla fort att T biter till om det vill sig illa och barnen är ju så små...stor skada kan hända med en sån pass stor häst!!! Usch!! 

Pratade allafall med en av de andra tjejerna i stallet som då berättade att hon hade "slängt" ut några från både T:s hage och sin egen hage tidigare under våren!!! Hon sa precis det som jag har tänkt nu i några dagar att vi skulle sätta upp skyltar utanför hagarna till ALLA hästar. Det är ingen av oss hästägare som vill att någon ska mata, klappa eller gå in till hästarna. Även om alla hästar INTE alls är lika elaka som T så kan det ju hända grejer om okända helt plötsligt går in till flera hästar i en hage... och speciellt då barn 

Jag tog ett beslut under em att ringa stallägaren och berätta om de små barnen idag. Bad henne prata med föräldrarna om att INTE låta sina barn gå och klappa T. Vill det sig illa kan han bita dem rejält och det skulle vara fruktansvärt om det skulle hända och man kan undvika det genom att informera om hur hästen är och att det inte är lämligt att barn är i närheten av honom. 

Men skyltar ska upp både vid vinterhagen och sommarhagen. Då tycker jag att jag verkligen har gjort vad jag kan både genom att informera vissa som bor i närheten och sedan att skriva på skyltar att jag har en häst som man INTE ska matas eller gå in till då han både kan bitas och springa över folk. Något mer kan jag nog i nuläget inte göra känns det som!!!

Får bara hoppas att det räcker så att det inte händer någonting med någon av hästarna som är inblandade!!

HÅLL TUMMARNA GOTT FOLK!!!
Mvh anaby  

 
 
Junitjej

Junitjej

21 maj 2012 21:09

Svar: Nej, jag skrev aldrig att jag ska jobba på samma ort som jag bor, utan på samma ort som jag jobbar på idag.

http://junitjejen.se

anaby

21 maj 2012 21:14

Ok, jag som missade i texten.

Mvh Anna & Tabasco:)

 
Kerstin

Kerstin

21 maj 2012 22:34

Men då!! Jag tycker personligen inte om att ha folk i hagen över huvudtaget, spelar ingen roll om man har världens snällaste häst. Tänk bara som lilla Figge som vi hade som kunde dö om han åt äpplen! Vem vill inte ge en söt mini shettis ett falläpple på hösten?! Hua!
Sv: Tack. ♥

http://stallrosen.bloggplatsen.se

anaby

22 maj 2012 21:00

Jag tycker att det är obehagligt med människor i hagen mycket pga att jag vet hur T är...och vet hur han kan bli. Får hoppas att det löser sig framöver med detta:)

Som du säger så vill nog flera ge ett falläpple till en minishettis!! Tråkigt bara att folk oftast INTE kan fråga innan de ger, går in eller klappar på hästen i fråga:(

Mvh Anna & Tabasco:)

 
Jenny

Jenny

21 maj 2012 23:10

Ånej :S nu är det nog läge att sätta upp skylt i alla fall, men att föräldrar inte fattar bättre och säger till sina små barn att man inte får mata eller klappa främmande djur, det tycker man ju borde vara en självklarhet, men uppenbarligen inte... Jag hade blivit tokig, i synnerhet om det hände titt som tätt, oavsett om hästen i fråga är snäll eller inte, för handmatning vill jag inte veta av alls. Respektlöst!

http://islandstokan.bloggplatsen.se

anaby

22 maj 2012 21:05

Jo, precis!! Familjerna ska informeras och skyltar ska upp vid hagarna. Det är inte säkert att föräldrarna ens vet om att barnen är bland hästarna....Men nu får de info om det. Då har vi i allafall löst det med de små barnen i närheten. Ungdomarna är ju förhoppningsvis läskunninga;)

Jag tror att vad gäller handmatningen så är det stor okunskap om det. Det förstår inte vad som kan hända...tyvärr...

Mvh Anna & Tabasco:)

 
Nina

Nina

22 maj 2012 10:48

Visst är det olustigt när okända människor går i i ens hagar!!
Jag undrar om de där barnens föräldrar vet om vad barnen gör? De flesta vuxna är ju i alla fall så vettiga att de inte vill att deras små barn ska vara i närheten av en så stor häst. Hoppas stallägaren kontaktar familjerna nu då och talar om vad som hänt, så det inte behöver upprepas.

http://stallskogalund.blogg.se

anaby

22 maj 2012 21:12

Det är mycket olustigt!! Jag vet inte ens om föräldrarna vet om att barnen är hos hästarna i hagen!! Som du säger hoppas man att det flesta INTE vill att de ska gå in till en stor häst själv. Stallägaren ska prata med berörda familjer så jag är övertygad om att det får ett slut. Känns bra att inte behöva oroa sig över de riktigt små barnen framöver. Ungdomar kan ju allafall läst på skylten vad som gäller;)

Mvh Anna & Tabasco:)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av anaby - 8 mars 2022 09:41

Halloojjjsan igen! Det känns skönt att vara frisk och komma igång i det vanliga gängorna igen. Har börjat rida igen och det känns otroligt bra          Har fått några nya hästmassagekunder under veckan. Det blir både spännande och intressant at...

Av anaby - 4 mars 2022 20:50

Halloojjsan allihopa! Både jag och min man har haft Covid i veckan. Vi har som tur var fått en lindrig varitant och vi är tacksamma att vi fick Covid nu istället för från början för 2 år sedan när många var allvarligt sjuka. Jag har inte fått åka...

Av anaby - 23 februari 2022 13:48


    Vi gifte oss 22/2 2022   Önskar alla en fortsatt fin dag och kram på er  Mvh Anna   ...

Av anaby - 15 februari 2022 00:40

Halloojsan igen!  Här är det ganska högt tempo   Jag håller på att komma igång med företaget. Bla så håller jag på att sy veteryggvärmare till häst, vetebettvärmare och veteryggvärmare för människor. Har kommit igång med veteryggvärmare till häst o...

Av anaby - 6 februari 2022 22:33

                  Hallojjjjsan allihopa! Hoppas att ni har haft en bra helg      Vi har haft stalljour i helgen. Det blir var 6e vecka och då har vi hand om stallet och 13 hästar lördagmorgon, lunch, kväll och söndag morgon. Söndag lunch och...

Presentation


Välkommen till mig! Jag bloggar bla om min satsning att tävla i hoppning upp till 130 cm efter 17 års frånvaro på tävlingsbanorna. Och en massa annat trevligt :)

Fråga mig

27 besvarade frågor

Omröstning

Hur gammal är du som tittar in på min blogg? ;)
 20 år
 25 år
 30 år
 35 år
 40 år
 45 år
 50 år
 55 år
 60 år + däröver

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards