anaby - Jag, barnen, djuren & fotografering.

Direktlänk till inlägg 6 mars 2013

Medryttare och utrustning som förstörs?? Hur tänker ni??

Av anaby - 6 mars 2013 13:52

Jag var in på Buke och hittaden ett inlägg om medryttare och utrustning som förstörs och vem som ska ersätta det??

HUR TÄNKER NI DÄR??


Det var länge sedan jag hade en medryttare nu. Senast var Wirren och året var 1996-97. Jag har haft några medryttare till mina hästar genom åren. Inte många men några stycken!!

För min del har en hel del förstörts som tex:

Nosremmar som har försvunnit 4 st i rad på någon månad   Jag fick köpa nya???

Tyglar som gått av för att hästen har trampat på dem=oaktsamhet från ryttaren  Jag fick köpa nya??

Ett NYTT hansbo kombitäcke som INTE hade någon maggjord som hästen krypit ur och förstört helt och hållet  Jag fick köpa nytt???

En öppen boxdörr resulterade i en NY sadel som hade både bitmärken och broddmärken  Jag fick använda min NYA sadel med dessa märken vilket INTE kändes så himla roligt!!!

Fler trasiga täcken som INTE varit tillfredställande fastsatta som jag har fått laga  


Det var konstigt nog aldrig en tal om att den som orsakat att utrustningen gått sönder skulle ersätta dem?? Det var så att säga på mitt ansvar att hålla utrustningen hel trots att jag INTE haft sönder någonting överhuvudtaget till mina hästar?? Rätt lustigt när man tänker efter så här i efterhand  


Ja, listan kan göras hur lång som helst av VAD som har gått sönder under årens lopp och det mesta har faktiskt varit genom OAKTSAMHET från medryttarens sida. Jag anser att det är STOR skillnad om det händer genom EN OLYCKA!!!


Jag är väldigt nogrann med min utrustning och sedan jag köpte T har jag köpt in en hel del DYR utrustning som jag har velat köpa i flera år. Jag har sparat och "kostat" på mig sånt som jag verkligen vill ha till mig och min häst Och jag kan nog både konstatera och säga ärligt att det är FÖRSTA GÅNGEN under mina år som hästägare som jag UNNAR MIG DYR UTRUSTNING....sadel, sadelgjord och träns  Benskydd, schabrak och annat köper jag ofta billigt då jag gärna vill matcha och byta ganska ofta.


 


Min Sensation Ride G4  


 


Rambo Micklem träns   


     

Eric Le Tixerant sadelgjord  


Pga detta är jag idag glad att jag INTE har någon medryttare i dagsläget!! Blir det en repa i sadeln så VET jag att det är mitt fel....går tyglar eller annat sönder...är det mitt fel och då känns det helt ok att "betala" så att säga  

Man köper INTE en ny sadel för att det blir en repa på den men det känns kanske INTE så roligt med flera repor på en relativit ny och dyr sadel om någon ANNAN har gjort pga oaktsamhet!!


Som sagt HUR resonerar ni som har medryttare som rider era hästar?? Har det varit någonting som gått sönder genom oaktsamhet och som varit dyrt i inköp?? Hur har ni i så fall löst det?? VEM har betalat??


Jag tänker INTE skaffa en medryttare jag är bara intresserad av att höra hur ni tänker  


Mvh anaby  

 
 
Nina

Nina" title="http://blogg.se]Nina[/url]" target="_blank">blogg.se]Nina[/url]

6 mars 2013 16:16

Oj, det där är en svår fråga...
Å ena sida tänker jag att om man har en medryttare så får man ta den risken att det kan hända saker med utrustningen. Men å andra sidan så känns det ju surt om man får grejer förstörda pga oaktsamhet.

Om det bara är billigare saker som det händer något med, så är det ju inte så farligt heller tycker jag. Men det blir ju genast mycket värre om sadeln går sönder. Det är ju inte roligt för varken ägaren eller medryttaren att köpa en ny sadel.

Jag tror att jag om jag var medryttare, gärna skulle vilja göra rätt för mig om jag orsakat något med hästens saker. Det skulle kännas bäst för samvetet.

Men som ägare skulle jag ha svårt att kräva återgällning av en medryttare. Alltså blir det nog jag som skulle få betala oavsett vilken roll jag har.

http://stallskogalund. blogg.se

anaby

6 mars 2013 20:02

Det är jättesvårt för man vill ju att folk ska ha ett sunt förnuft och ha lite förståelse själv OM de har sönder grejerna pga oaktsamhet i tid och otid:(

Problemet som jag såg det var att det hände så ofta att grejerna gick sönder pga oaktsamhet. Då spelar det ingen roll om det är billiga grejer...om jag ska köpa nytt flera ggr per månad blir det dyrt i längden!!

Jag har i nuläget en jättedyr sadel och ett relativt dyrt träns så OM jag hade skaffat en medryttare (vilket jag INTE har någon plan på i dagsläget) hade hon INTE fått rida i den sadeln alls eller använda det tränset...mycket pga mina tidigare erfarenheter med trasig utrustning som gått sönder för ofta och INTE ersatts. Dock passar fler sadlar och träns jag äger till/på min häst om det hade varit aktuellt med en medryttare för mig.

Det bästa är ju om medryttaren själv har ett sunt förnuft och själv vill betala för det som har gått sönder. Tyvärr har jag inga erfarenheter av det:(

Det är jättesvårt sånt där!! Men jag tror att OM man har eller ska skaffa medryttare att det är viktigt att man funderar på HUR man ska göra med utrustningen OM den går sönder pga oaktsamthet!! Annars kan det blir väldigt jobbigt för båda parter....

Mvh Anna & Tabasco:)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av anaby - 8 mars 2022 09:41

Halloojjjsan igen! Det känns skönt att vara frisk och komma igång i det vanliga gängorna igen. Har börjat rida igen och det känns otroligt bra          Har fått några nya hästmassagekunder under veckan. Det blir både spännande och intressant at...

Av anaby - 4 mars 2022 20:50

Halloojjsan allihopa! Både jag och min man har haft Covid i veckan. Vi har som tur var fått en lindrig varitant och vi är tacksamma att vi fick Covid nu istället för från början för 2 år sedan när många var allvarligt sjuka. Jag har inte fått åka...

Av anaby - 23 februari 2022 13:48


    Vi gifte oss 22/2 2022   Önskar alla en fortsatt fin dag och kram på er  Mvh Anna   ...

Av anaby - 15 februari 2022 00:40

Halloojsan igen!  Här är det ganska högt tempo   Jag håller på att komma igång med företaget. Bla så håller jag på att sy veteryggvärmare till häst, vetebettvärmare och veteryggvärmare för människor. Har kommit igång med veteryggvärmare till häst o...

Av anaby - 6 februari 2022 22:33

                  Hallojjjjsan allihopa! Hoppas att ni har haft en bra helg      Vi har haft stalljour i helgen. Det blir var 6e vecka och då har vi hand om stallet och 13 hästar lördagmorgon, lunch, kväll och söndag morgon. Söndag lunch och...

Presentation


Välkommen till mig! Jag bloggar bla om min satsning att tävla i hoppning upp till 130 cm efter 17 års frånvaro på tävlingsbanorna. Och en massa annat trevligt :)

Fråga mig

27 besvarade frågor

Omröstning

Hur gammal är du som tittar in på min blogg? ;)
 20 år
 25 år
 30 år
 35 år
 40 år
 45 år
 50 år
 55 år
 60 år + däröver

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards