anaby - Jag, barnen, djuren & fotografering.

Direktlänk till inlägg 10 mars 2013

Trött men en bra dag ändå:)

Av anaby - 10 mars 2013 22:00

I helgen när jag har åkt hem från jobbet på morgonen har jag filmat "resan hem"  Om någon eller några vill titta kan jag lägga ut filmerna???

Idag blev det inget besök ner till stallet efter jobbet. Jag åkte hem direkt för att sova istället. Det blev ca 3 timmars sömn och jag var "lätt" medvetslös när jag steg upp  Men samtidigt så vet jag att jag måste stiga upp för att få en bra natts sömn inatt. Det är bara att "gilla läget"  

Passade på att se det jag missade från Mello från igår...och sedan svidade jag om kläder och gick ner till stallet. Jag skulle nog ljuga om jag sa att jag helst av allt INTE alls ville gå ner till stallet idag...men jag vet ju att NÄR jag väl är där och sitter i sadeln känns det jättebra och energin kommer på en gång  

På med utrustningen och iväg!!!!

Planen idag var att skritta och trava lite på åkern. Men så såg jag att det verkade vara ganska "tomt" på vägen!! Ähhhh!!! Vi provar...blir det mycket folk är det ju bara att vända och skritta hem igen  

Fick en reaktion som vanligt vid ingången till åkern....det sedvanliga "stegra-sparka-bakut" som förmodligen "måste" göras för att reagera  Vi skrittade vidare och sedan blev det trav mot älvutsikten. T låg på lite i handen men inte så farligt...han har ju vilat i 2 dagar så då får man räkna med lite sånt. Vände och travade tillbaka. Här blev han MER stökig och när jag tog en förhålling hände ingenting....inte heller nästa eller den 3:e. Då börjar jag bli lite irriterad känner jag  Vid nästa förhållning kommer reaktionen...en rodeoattack från en sur häst  Sedan blev det att trava 25 meter....förhållning och göra halt....igångsättning i trav....trav 25 meter....förhållning och göra halt...igångsättning i trav osv. Jag kan säga att T lugnare ner sig snabbt då han inser att jag INTE har tänkt ge med mig  Lite stökig efter skrittsträckan....han vill trava och jag vill vänta...han får lova att vänta tills JAG vill trava....han gillar läget och väntar  Det "värsta" är över och uppdrag slutfört  

Travar förbi stallet och upp mot grannen i det röda huset. Inga problem!! Halt och lyssnar bra. Skritt  och sedan trav vid växthusbacken och här är T helt plötsligt REJÄLT stökig och lyssnar INTE alls på förhållningarna. Får jobba rätt så hårt och göra halter igen och då lyssnar han och blir väldigt trevlig i handen  Vänder vid bordet och travar ca 30 meter hemåt och då känns han fantastiskt bra!!! Saktar av till skritt och skrittar till nästa travsträcka.

Här känns han jättebra och det går att sitta ner och korta ner honom rejält  Halt och mycket beröm!!!

Skrittar en kort sträcka och sedan trav igen. Här blir det att sitta ner och rida lätt omvart annat och öka och minska tempot. Inga problem!! Fortsätter att trava förbi stallet och mot älvutsikten igen!!! Fortsätter att sitta ner och rida lätt om vart annat och växla tempo. T känns JÄTTEFIN!!! HÄRLIGT!!

Hade räknat med att bara "rasta" T idag och inte kunna göra så mycket vettigt alls.....därför känns det extra bra och skönt att han lossnade rejält efter halva ridturen  Ibland har man tur!!!



Avskrittning på väg hemåt  


   

Lite uttråkad T med sin turkosa utrustning  



Skrittade sedan av honom och vi blev svettiga bägge 2  Är det ett tecken på att man har jobbat bra?? Hi hi!!

När vi landade i stallet och jag kollade vad klockan var insåg jag att jag var REJÄLT SEN!!! INTE BRA DÅ VI VAR BORTBJUDNA PÅ MIDDAG!! SKIT POMMES FRITES!!!!

Var bara att lägga på en rem och skynda sig för allt vad tyglen höll!!! Inga magneter idag då jag inte hann med något förutom att ta på T ett fleecetäcke så att han fick torka upp medans jag mockade och fyllde på vatten. Hann med att fylla på med 1 hösäck i lilla höhäcken inne i vindskyddet också!! PUST!!!

Hem med allt som var blött och jag hade 10 minuter tillgodo innan vi skulle till middagen  PUST!! Kan säga att jag hann INTE med att duscha men rugga upp mig och byta kläder gick fint  

Just nu sitter jag och ser på den nya serien på 4:an...det är 2 avsnitt ikväll!! Kevin Bacon spelar huvudrollen så det blir nog bra det här  En stor mugg med te...ett mjölkglas och ett vinglas....sedan bädden!!!

Det blir inte många knop gjorda här ikväll utan jag får ta tag i jobbet här hemma imorgon efter en god natts sömn istället....det blir nog jättebra!!

Ha en fortsatt jättebra söndagkväll!!
Chilla lugnt  

Mvh anaby  



 
 
marianne

marianne

11 mars 2013 06:24

Haha....du är för rolig, the - mjölk - vin :D

Jag kan tänka att T stökar så vid ingången till hagen, som Ava gjorde förr när vi skulle gå utan kompis från gården?! Stegra kicka backa!

Det är lätt att glömma klockan när man sitter i sadeln ;)nuförtiden kollar jag aldrig medan jag rider, vad som än väntar. Ava gillar inte när jag stressar så jag chansar alltid på att klockan inte går ifrån mej :D Tur du hann till middagen så du slapp äta uppvärmda rester ;)

http://marresmams.blogg.se

anaby

12 mars 2013 12:37

Eller hur;) Hi hi!! Vilken blandning av drycker;)

T stökar vid ingången till åkern där vi brukar rida;) Han vill "kolla läget" OM vi verkligen inte ska dit...varje dag...hmm!! Igår var han inte lika sur och det blev ingen större reaktion...han tittar mest bakåt de dagar han har blivit riden men vid vilodag...måste han göra en "stegra-sparka-bakut" reaktion för att kolla om matte är vaken;) De är rara de små liven!! Hi hi!!

Jo, helt klart!! Man glömmer så lätt bort tiden när man rider:O Oppsss!! Jag stressar ju sällan i stallet varken vid ridning eller annars. Så det blev en liten chock att se att jag hade sån tidsbrist:S Japp!! Det var skönt att hinna i tid trots en viss stress;) Men det var helt och hållet mitt eget fel..som tur var:)

Mvh Anna & Tabasco:)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av anaby - 8 mars 2022 09:41

Halloojjjsan igen! Det känns skönt att vara frisk och komma igång i det vanliga gängorna igen. Har börjat rida igen och det känns otroligt bra          Har fått några nya hästmassagekunder under veckan. Det blir både spännande och intressant at...

Av anaby - 4 mars 2022 20:50

Halloojjsan allihopa! Både jag och min man har haft Covid i veckan. Vi har som tur var fått en lindrig varitant och vi är tacksamma att vi fick Covid nu istället för från början för 2 år sedan när många var allvarligt sjuka. Jag har inte fått åka...

Av anaby - 23 februari 2022 13:48


    Vi gifte oss 22/2 2022   Önskar alla en fortsatt fin dag och kram på er  Mvh Anna   ...

Av anaby - 15 februari 2022 00:40

Halloojsan igen!  Här är det ganska högt tempo   Jag håller på att komma igång med företaget. Bla så håller jag på att sy veteryggvärmare till häst, vetebettvärmare och veteryggvärmare för människor. Har kommit igång med veteryggvärmare till häst o...

Av anaby - 6 februari 2022 22:33

                  Hallojjjjsan allihopa! Hoppas att ni har haft en bra helg      Vi har haft stalljour i helgen. Det blir var 6e vecka och då har vi hand om stallet och 13 hästar lördagmorgon, lunch, kväll och söndag morgon. Söndag lunch och...

Presentation


Välkommen till mig! Jag bloggar bla om min satsning att tävla i hoppning upp till 130 cm efter 17 års frånvaro på tävlingsbanorna. Och en massa annat trevligt :)

Fråga mig

27 besvarade frågor

Omröstning

Hur gammal är du som tittar in på min blogg? ;)
 20 år
 25 år
 30 år
 35 år
 40 år
 45 år
 50 år
 55 år
 60 år + däröver

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards