anaby - Jag, barnen, djuren & fotografering.

Direktlänk till inlägg 11 juni 2012

Härlig dag och Hovis på besök...snart Biobesök:D

Av anaby - 11 juni 2012 19:21

Jag sov 9 timmar inatt!!! Kändes riktigt bra att vakna och fått sova i sin egen säng 

Var dock ganska seg idag efter jag steg upp....men det brukar bli bättre och bättre för natt jag får sova 

Idag har jag ringt en del samtal bla till en Körskola. Det var ingen större ide att boka in någon körlektion nu då de har stängt hela juli. Så vi ska återkomma i augusti och boka då istället. Blir nog jättebra det där!!

Ringde även och försäkrade Fredriks nya röda bil. En Ford Escort som är jättefin  Blir perfekt för honom att åka runt i sedan när han fått körkortet 

Sedan var det dags att bege sig ut på ridtur. Planen för dagen var att rida ut eftersom T ska verkas idag blir det att vila imorgon och sedan resten av veckan och rida på åkern och ev. tömköra i hagen på mjukt underlag.Tänkte tidigast rida ut igen om 1 vecka.

Han kändes riktigt fin att rida även idag  Tyvärr kunde jag inte rida på gräset där jag ville då det regnat rejält under natten och var en aning halkigt  Så vi fick trava på sidan av vägen där det är lite mjukare nedanför kyrkan istället. Helt ok kompromiss för dagen!!! Blev även en galopp idag!!! 

2 jättefina fattningar och galopp i ca 70 meter i varje galopp. Sedan när jag skulle göra en ny fattning blev det fel galopp hela tiden?? Mycket ovanligt att T gör så?? WHATA??? Gjorde halt och gick tillbaka...provade igen...samma sak...men vad i hela friden??? Efter att ha gått tillbaka för 3:e gången satt fattningen som den skulle  Då kom jag på vad det var!!! T stirrade på uppfarten på bron istället för att lyssna på mig och funderade på OM det skulle komma någon cyklist eller gångare  Han som har koll på ALLT!!! När vi skrittat förbi bron....var det inga problem att fatta galopp...klockrena galoppfattningar...som vanligt  Klurig häst!!!!

Skrittade hem efter åkerkanten på gräset. Där T passade på att både "kissa & bajsa"  Upp på vägen en kort bit och sedan ner på pappas åker och skrittade än en gång på gräset.....över vägen och ut på nästa åker innan vi hamnade på åkern som jag hägnat in. Prefekt att både skritta och trava här när det INTE är blött av regn..så idag blev det skritt istället  T fick lunch och magnetbehandling medans jag dolade på med lite annat.

Helt plötsligt var det dags att gå ner till stallet inför Hovis besöket!!! Hann nästan ner till stallet när Hovis ringde och var på väg...tajming  Hovis tyckte att hovarna såg bra ut!!! Känns skönt!!! Han nöter lite snett på bakhovarna så där blir det att räta ut honom lite för varje skoning/verkning. Eftersom T är stor och tung tycker jag att det är viktigt att det blir "rätt" gjort så att hovvinkeln blir bra för honom. Nästa verkning blir om 8 veckor!!! 

Sedan hem och äta middag och nu ska jag ta mig en dusch innan det blir ett Biobesök med äldsta sonen och en kompis till honom. Ska blir trevligt  Bäst att lägga på en rem!!!

Ha en fortsatt jättebra måndagkväll!!
Chilla lugnt  

Mvh anaby         

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av anaby - 8 mars 2022 09:41

Halloojjjsan igen! Det känns skönt att vara frisk och komma igång i det vanliga gängorna igen. Har börjat rida igen och det känns otroligt bra          Har fått några nya hästmassagekunder under veckan. Det blir både spännande och intressant at...

Av anaby - 4 mars 2022 20:50

Halloojjsan allihopa! Både jag och min man har haft Covid i veckan. Vi har som tur var fått en lindrig varitant och vi är tacksamma att vi fick Covid nu istället för från början för 2 år sedan när många var allvarligt sjuka. Jag har inte fått åka...

Av anaby - 23 februari 2022 13:48


    Vi gifte oss 22/2 2022   Önskar alla en fortsatt fin dag och kram på er  Mvh Anna   ...

Av anaby - 15 februari 2022 00:40

Halloojsan igen!  Här är det ganska högt tempo   Jag håller på att komma igång med företaget. Bla så håller jag på att sy veteryggvärmare till häst, vetebettvärmare och veteryggvärmare för människor. Har kommit igång med veteryggvärmare till häst o...

Av anaby - 6 februari 2022 22:33

                  Hallojjjjsan allihopa! Hoppas att ni har haft en bra helg      Vi har haft stalljour i helgen. Det blir var 6e vecka och då har vi hand om stallet och 13 hästar lördagmorgon, lunch, kväll och söndag morgon. Söndag lunch och...

Presentation


Välkommen till mig! Jag bloggar bla om min satsning att tävla i hoppning upp till 130 cm efter 17 års frånvaro på tävlingsbanorna. Och en massa annat trevligt :)

Fråga mig

27 besvarade frågor

Omröstning

Hur gammal är du som tittar in på min blogg? ;)
 20 år
 25 år
 30 år
 35 år
 40 år
 45 år
 50 år
 55 år
 60 år + däröver

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards