anaby - Jag, barnen, djuren & fotografering.

Direktlänk till inlägg 3 juni 2013

Otroligt härlig dag idag!!!

Av anaby - 3 juni 2013 20:30

Sov i 10 timmar inatt!! Vilket behövdes sedan jag gick av igår. Känns riktigt bra idag och att börja en ny vecka med nya möjligheter!!!

Tog det lugnt på fm och gick sedan ner till stallet för att rida. Idag var det färgen BLÅ som var i fokus eftersom vi nu är inne på junimånad:


 

Huva: Hööks

Benskydd: Horze

Schabrak: Ge-kås



Blå huva köpt på Hööks på rea!! Om jag inte minns helt fel kostade den 64 kr!!


   


Blått schabrak från Ge-kås. Har för mig att jag betalade 99 kr eller 129 kr. Kommer inte ihåg men hur som helst var det ett bra pris!!!


 


Blå strykkappor med fleecefoder från Horze. De kostar 99 kr per par!!


 


T har Medium fram och Large bak. Så de är ganska stora i storleken!!!


  


Självklart bjöd T på det "obligatoriska" tung-kortet  

Sedan var det dags att hoppa upp i sadeln och ut och rida!!

Idag har vi haft rejäl miljöträning!!! Vi har mött hur många cyklister som helst...och T har skött sig väldigt bra  Dock tycker jag att det är märkligt att många cyklister INTE kan hålla sig på andra sidan vägen?? De ska cykla ut och nästan över på min sida även fast det är fritt på deras sida?? Vill de fastna i stigbygeln och orsaka en olycka eller vad är det ute efter?? Jag är ärligt talat rädd om livet och blir väldigt less på sånt här beteende   Idag sa jag faktiskt till de som var på väg över på vår sidan för att undvika en ev. olycka!! Vill absolut under inga omständigheter att T ska råka ut för någon olycka eller något obehagligt när vi rider på vägen!!

Kan säga att jag är mer än tacksam att jag har stigbyglar med magnetlås....så att OM nu olyckan ändå skulle vara framme så fastnar allafall INTE cykelstyret i stigbygeln utan lossnar på en gång!!


 

Om cykelstyret fastnar i stigbygeln utan att man tar sig loss kan det gå riktigt illa för alla inblandade  

T skötte sig som sagt HUR BRA SOM HELST!! VILKEN HÄRLIG HÄST JAG HAR  

Idag blev det mycket trav på vägen. Både jag och T var svettiga efteråt  Det kändes som om jag hade duschat   Man kan också jämföra mig med en slickad/blöt katt  Så inga bilder på mig idag  


T fick sin mat och magneterna. När han ätit upp bytte jag hage och nu får han gå i sommarhagen tills sent ikväll. Imorgon får vi koppla på elen. Men det är ju en dag imorgon också  T fick ha på sig magneterna inne i paddocken i ca 1,5 timmar idag. Alldelens lagom tid!!

Nu är jag på väg till ICA för att handla lite tills imorgon när jag får besök av en gammal barndomskompis!! Det ska bli hur roligt som helst  Det ser ut som om det blir regn hela fm imorgon så T får vila så rider jag på onsdag innan vi åker iväg till stugan istället. Det blir fina fisken!!!

Nej, nu ska jag göra ett ryck och åka iväg och handla det som behövs tills imorgon!!
Ha en fortsatt jättebra måndagkväll!!
Chilla lugnt  

Mvh anaby  


 
 
marianne

marianne

4 juni 2013 10:38

blått är min favoritfärg, men av någon konstig anledning skulle jag aldrig skaffa något blått till Ava, hon ska ha grönt och brunt :)

Det är underligt, men många verkar tro att en häst inte har eget liv, jag blir så förb.... på de i trafiken som inte tar hänsyn, en cyklist dessutom sitter ju helt oskyddad om hästen skulle få för sej något. Ja det är en gåta för mej att folk inte har mer kunskap/vett.
Här är det så mycket hästar överallt, så de allra flesta trafikanter tar det väldigt lugnt och visar stor hänsyn, det är så skönt.
Jag har tänkt investera i sådana stigbyglar, men det har tyvärr stannat vid tanken....men det kommer.

Vad kul med besök av barndomskompisen, jag hade ju det i helgen och vi hade superkul, som alltid :)

http://marremams.blogg.se

anaby

5 juni 2013 11:23

Tidigare har jag mest haft blått och brunt men har de senaste 2 åren utvidgat mina färgvyer;) Nu var det länge sedan jag hade blått på T men det är så fint på mörkbruna hästar!!!

Helt otroligt att folk INTE förstår faran med att cykla för nära en häst!! Enstaka cyklister funkar bättre än flera i en klunga....det är som om de "tappar vettet" då oavsett ålder på cyklisten:( Känns allafall bra att jag har de stigbyglar jag har med magnetlås!! OM olyckan skulle vara framme med någon närgången cyklist...

Jag är väldigt nöjda med mina stigbyglar med magnetlås. Köpte dem begagnade för en bråkdel av priset. Har använt dem hela vintern och blir bara mer och mer nöjd med dem:D

Härligt att du också fått besök av en barndomsvän!! Vi satt i nästan 6 timmar och prtade:O Oppss!! Vad tiden gick fort!! Hi hi!!

Mvh Anna & Tabasco:)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av anaby - 8 mars 2022 09:41

Halloojjjsan igen! Det känns skönt att vara frisk och komma igång i det vanliga gängorna igen. Har börjat rida igen och det känns otroligt bra          Har fått några nya hästmassagekunder under veckan. Det blir både spännande och intressant at...

Av anaby - 4 mars 2022 20:50

Halloojjsan allihopa! Både jag och min man har haft Covid i veckan. Vi har som tur var fått en lindrig varitant och vi är tacksamma att vi fick Covid nu istället för från början för 2 år sedan när många var allvarligt sjuka. Jag har inte fått åka...

Av anaby - 23 februari 2022 13:48


    Vi gifte oss 22/2 2022   Önskar alla en fortsatt fin dag och kram på er  Mvh Anna   ...

Av anaby - 15 februari 2022 00:40

Halloojsan igen!  Här är det ganska högt tempo   Jag håller på att komma igång med företaget. Bla så håller jag på att sy veteryggvärmare till häst, vetebettvärmare och veteryggvärmare för människor. Har kommit igång med veteryggvärmare till häst o...

Av anaby - 6 februari 2022 22:33

                  Hallojjjjsan allihopa! Hoppas att ni har haft en bra helg      Vi har haft stalljour i helgen. Det blir var 6e vecka och då har vi hand om stallet och 13 hästar lördagmorgon, lunch, kväll och söndag morgon. Söndag lunch och...

Presentation


Välkommen till mig! Jag bloggar bla om min satsning att tävla i hoppning upp till 130 cm efter 17 års frånvaro på tävlingsbanorna. Och en massa annat trevligt :)

Fråga mig

27 besvarade frågor

Omröstning

Hur gammal är du som tittar in på min blogg? ;)
 20 år
 25 år
 30 år
 35 år
 40 år
 45 år
 50 år
 55 år
 60 år + däröver

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards