anaby - Jag, barnen, djuren & fotografering.

Direktlänk till inlägg 24 juli 2013

Ny dag med nya möjligheter:D NICE!!!

Av anaby - 24 juli 2013 21:50

Jag har verkligen sovit som en stock inatt och vaknade som en klubbad säl  Tog det lugnt och surfade på internet i sängen innan jag steg upp och gjorde frukost. Sedan har jag plockat undan bland alla shoppingpåsar som var inne i köket...typ hela köket med påsar från IKEA, Hööks och Ge-kså  Gjorde en rensning så nu är nästan allt borta förutom några Pippi-kuddar och pippi-filtar som jag köpte på beställning och de hämtas inte förrän i början på nästa vecka. Men det ser betydligt bättre ut i köket motför igår  

Sedan var det dags att gå ut och mocka ur hagen och paddocken. T blev lika glad att se mig idag  Han började gnägga redan när jag passerade husknuten....vet ju att jag är hemma nu   Började med att mocka sommarhagen. Det blev 3 skottkärror innan jag var klar och då var det 10 dagar sedan jag mockade senast. Kändes helt ok!! Gick sedan till vindskyddet och mockade. Passade även på att titta mer ordentligt på T:s mugg idag. På ena bakbenet kunde jag INTE se eller känna någonting. Och på det andra var det några små rispor i karleden. Men det tror jag beror på att T har varit och grejat med några buskar och grenar. Ska tvätta rent och ta på talk imorgon eller på fredag.  Imorgon tänkte jag ta med mig häcksaxen och ansa lite brännässlor vid vindskyddet och även lite av en buske/mindre träd så sticker ut väldigt mycket precis på spåret där T galopperar upp och ner för backen. Blir nog fina fisken!!!

När allt var klart med T och vindskyddet gick jag upp för att mocka paddocken. Det blev ca 1 skottkärra. Och när det var klart tog jag en kratta och gick ner till åkern för att kratta bort gräset som betesputsaren lämnat kvar. Jag bad pappa höra med han som lånat åkern om han kunde betesputsa lite tidigare i år. Tycker att det är länge att vänta tills i augusti när gräset börjar vara kring 1 meter högt  Och gissa om jag blev förvånad när han faktiskt hade varit och betesputsat medans vi var borta  Så idag har jag krattat bort allt gräs från själva 4-kant spåret. Det måste krattas både från spåret och ca 1 meter från insidan. Har tänkt lägga ut några bommar och ev. något hinder på innespåret lite senare när vi kommit igång lite mer. Så att jag kan hoppa lite.



Man kan ju fråga sig varför jag är så noga och krattar bort gräset?? Jo, om gräset ligger kvar på spåret eller på innerkanten så blir det VÄLDIGT halkigt när det har regnat och när man sedan ska rida där. Vill absolut under inga omständigheter gå omkull med min häst!! Så därför står jag hellre och krattar bort gräset. Det är en "engångsgrej" varje sommar precis som att skotta bort dygnstacken och måla  Så det känns helt ok!!!


   


Man ser att det faktiskt blir en hel del gräs som krattas bort trots allt!!

 


Det tog ca 2 timmar att kratta bort allt gräs från 4-kanten. Imorgon är tanken om jag är någorlunda iordning att jag ska kratta "volten" och börjar kratta runt hela åkern. Eftersom spåret som går runt hela åkern går ihop med 4-kanten så är det ungefär halva kvar men jag behöver inte kratta bort 1 meter från innerspåret utan jag kommer bara att kratta bort från själva spåret. Så det kommer att gå fortare imorgon  Sedan är planen att börja måla inne i vindskyddet innan helgen. Det ska nog inte ta mer än 1 dag om jag har tur!! Jag har "en plan"  

Det gick inte att ha på sig några handskar idag pga värmen....det var sjukt varmt ute  Därför fick jag några blåsor i händerna....så klart  Tja, det är bara att gilla läget och se hur det ser ut imorgon!!


 


Jag passade på att ge T mat när han ändå stog och betade inne i paddocken under kvällen. Han kommer att få äta sina bägge mag-tarmkurer tills de tar slut. Får sedan se om jag kommer 1 till från Granngården eller hur jag gör. Får ta ställning till det lite senare. Som det verkar nu så är muggen helt utläkt  Det går nog knappt att beskriva hur det känns men jag kan säga att jag är tacksam att det INTE blev värre!! Hade nog brytit ihop om det blivit lika eländigt som det blev förra sommaren  Nu får jag köpa bägge mag-tarmkurerna tills i början på juni nästa sommar så ska nog muggen INTE ens visa sig...hoppas jag!!!

Sedan har jag tagit det lugnt ikväll och mest chillat...tja, förutom att disk och tvättmaskinen går så är det rätt så lugnt. Får sätta igång och göra någonting vettigt imorgon istället  

Nu ska jag se lite på TV hade jag tänkt!!

Ha en jättebra fortsatt onsdagkväll!!
Chilla lugnt  

Mvh anaby  

 
 
marianne

marianne

25 juli 2013 09:47

Skönt att muggen inte verkar bli värre i år, förra året var det väl mycket mer regn och blöta? Åtminsstone här hos oss.

Ja det är grymt vad halt det blir när det slagna ligger kvar och torkar...Ava gick nästan omkull när jag tömkörde på ängen när det var slaget där.

http://marremams.blogg.se

anaby

29 juli 2013 10:44

Jag är otroligt tacksam att muggen gick över så snabbt i år:D T hade tyvärr sin mesta mugg när det var som varmast och torrast förra sommaren:( Så för hans del verkar det uteslutande sitta i magen. Men nu blir det att köpa bägge Mag-tarmkurerna och förebygga nästa sommar. Så slipper vi förhoppningsvis någon mugg överhuvdtaget:D Eller jag hoppas det allafall;)

Jo, det blir väldigt halkigt på det nyslagna gräset:S T har ju så stort steg och mycket kraft i bakkärran så han kan halka till även om det inte är slaget gräs som ligger överallt. Han får sånt tryck både i traven och speciellt galoppfattningarna. Då blir han spänd sedan...det är inte lätt att var stor ibland;)

Mvh Anna & Tabasco:)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av anaby - 8 mars 2022 09:41

Halloojjjsan igen! Det känns skönt att vara frisk och komma igång i det vanliga gängorna igen. Har börjat rida igen och det känns otroligt bra          Har fått några nya hästmassagekunder under veckan. Det blir både spännande och intressant at...

Av anaby - 4 mars 2022 20:50

Halloojjsan allihopa! Både jag och min man har haft Covid i veckan. Vi har som tur var fått en lindrig varitant och vi är tacksamma att vi fick Covid nu istället för från början för 2 år sedan när många var allvarligt sjuka. Jag har inte fått åka...

Av anaby - 23 februari 2022 13:48


    Vi gifte oss 22/2 2022   Önskar alla en fortsatt fin dag och kram på er  Mvh Anna   ...

Av anaby - 15 februari 2022 00:40

Halloojsan igen!  Här är det ganska högt tempo   Jag håller på att komma igång med företaget. Bla så håller jag på att sy veteryggvärmare till häst, vetebettvärmare och veteryggvärmare för människor. Har kommit igång med veteryggvärmare till häst o...

Av anaby - 6 februari 2022 22:33

                  Hallojjjjsan allihopa! Hoppas att ni har haft en bra helg      Vi har haft stalljour i helgen. Det blir var 6e vecka och då har vi hand om stallet och 13 hästar lördagmorgon, lunch, kväll och söndag morgon. Söndag lunch och...

Presentation


Välkommen till mig! Jag bloggar bla om min satsning att tävla i hoppning upp till 130 cm efter 17 års frånvaro på tävlingsbanorna. Och en massa annat trevligt :)

Fråga mig

27 besvarade frågor

Omröstning

Hur gammal är du som tittar in på min blogg? ;)
 20 år
 25 år
 30 år
 35 år
 40 år
 45 år
 50 år
 55 år
 60 år + däröver

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards