anaby - Jag, barnen, djuren & fotografering.

Direktlänk till inlägg 22 september 2013

Chilla i soffan....rida och Kolla masken:)

Av anaby - 22 september 2013 21:11

Jag har tagit det väldigt lugnt idag och mest legat i soffan om jag ska vara ärlig. Och visst har det gett resultat!! Halsen känns bättre och endast några "torrhostningar" under dagen  Det känns jättebra!!

Det har blåst en hel del här hemma även om det varit sol ute. Jag var länge i valet och kvalet HUR jag skulle göra med ridningen idag?? Rida eller vila?? Efter middagen var det ingen blåst länge och fortfarande sol....hmmm!! Stog och vägde och bestämde mig till slut för att rida en kort sväng på åkern uppe vid huset. Hjärngympa är ju aldrig fel även om ridpasset inte blir så långt eller intensivt  

På med grejer och upp på hästryggen!! Idag hade jag rullsporrarna också!! Försöker använda dem 1 gång i veckan och endast när jag rider på åkern.

Började med att skritta fram och T var lite fjantig för vissa växter på sidan av åkern...som vanligt  Sedan blev det öppna/sluta/skänkelvikning och han kändes riktigt fin  

Dags för trav!!

Började med att trava på en stor volt och gick sedan in på en 8-volt och slutligen in på serpentiner och en mindre volt. Det märks att det är kallare och höst för T för genast BÄTTRE framåtbjudning motför när det är varmt ute. Jag behöver INTE alls jobba lika mycket med varken skänkel eller röst nu!! DET KÄNNS JÄTTEBRA  

Tänkte att jag skulle prova "lite" galopp allafall och känna hur han kändes?? JÄTTEBRA!! Så det blev mer galoppjobb!! Dock bara på en stor volt då jag är lite rädd att det blir halkigt pga allt regn tidigare i veckan. Men han tar galoppfattningarna klockrent och känns väldigt fin i galoppen. Drog iväg lite pga några barn som sprang längre bort på åkern...lite miljöträning...var dock inga större problem att korta in honom igen. Känns nästa bara skönt att han har framåtbjudning så att jag får ta ihop och korta upp istället för att bara "gå på"  

Det blev bara ett enda "rodeo-anfall" idag!! Jag tror inte ens att det berodde på sporrarna utan att han blev lite vild bara...så jag är väldigt nöjd med ridturen idag  Upplever att galoppen blir rundare och rundare för varje gång vi kan träna på åkern. Hoppas att det går att rida där 1 gång till under nästa vecka!!! Hade varit guld att få galoppera på en lite mindre volt också. Travade av i lite lägre form och då sprang barnen som tok på åkern och det tyckte inte T om....så det som var tänkt som avslappning blev istället "pannkaka" av  Lyckades allafall få honom att lyssna på slutet i bägge varv och gav mig då och skrittade av.

Sedan fick T magneter och mat medans jag passade på att samla in lite bajs till "Kolla masken"  Som jag åkte iväg med direkt för att posta och sedan förbi stallet för att mocka och ge hö. Hem igen och ta av magneter och öppna upp till sommarhagen!! Pust!!

Tog mig sedan en lång varm dusch och tog på mig min pyjamas  Finns nog inget bättre att få duscha efter en ridtur!! Man blir som en ny människa  Eller i mitt fall "bättre begagnad"  

Sitter just nu med en tekopp och ser på Säsong 2 av Bron som börjar ikväll på SV1  

Nu hoppas jag att kroppen känns lite bättre imorgon....det går ju åt rätt håll allafall!!! Är tacksam att det inte blev ett stort bakslag nu under helgen!!

Ha en fortsatt jättebra söndagkväll!!
Chilla lugnt  

Mvh anaby  

 
 
Kerstin

Kerstin

23 september 2013 10:07

Härligt att det går framåt med galoppen och att han faktiskt inte tramsar emot sporren hela tiden. Ska ta en avslappnande skrittur med guldgossen idag, kan behövas efter all sjukdom, stress och jobb som varit nu.
Sv: Ja det är verkligen en sten som fallit nu med anställningen. Dessutom gick husvisningen bra, en massa saker är sålda mm så lite flyt känns det som jag har nu. Hoppas bara det håller i sig.
Kram!!

http://stallrosen.bloggplatsen.se

anaby

23 september 2013 17:58

Det känns jättebra att kunna jobba ordentligt med galoppen och att han inte tramsar med sporrarna nu!! HÄRLIGT SOM BARA DEN!!!

En ridtur brukar göra susen för med både kraft och energi när det har varit jobbigt en längre tid!!

Det känns jättebra att det har lossnat med så mycket för dig och jag håller tummarna att det fortsätter så!!!

Mvh Anna & Tabasco:)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av anaby - 8 mars 2022 09:41

Halloojjjsan igen! Det känns skönt att vara frisk och komma igång i det vanliga gängorna igen. Har börjat rida igen och det känns otroligt bra          Har fått några nya hästmassagekunder under veckan. Det blir både spännande och intressant at...

Av anaby - 4 mars 2022 20:50

Halloojjsan allihopa! Både jag och min man har haft Covid i veckan. Vi har som tur var fått en lindrig varitant och vi är tacksamma att vi fick Covid nu istället för från början för 2 år sedan när många var allvarligt sjuka. Jag har inte fått åka...

Av anaby - 23 februari 2022 13:48


    Vi gifte oss 22/2 2022   Önskar alla en fortsatt fin dag och kram på er  Mvh Anna   ...

Av anaby - 15 februari 2022 00:40

Halloojsan igen!  Här är det ganska högt tempo   Jag håller på att komma igång med företaget. Bla så håller jag på att sy veteryggvärmare till häst, vetebettvärmare och veteryggvärmare för människor. Har kommit igång med veteryggvärmare till häst o...

Av anaby - 6 februari 2022 22:33

                  Hallojjjjsan allihopa! Hoppas att ni har haft en bra helg      Vi har haft stalljour i helgen. Det blir var 6e vecka och då har vi hand om stallet och 13 hästar lördagmorgon, lunch, kväll och söndag morgon. Söndag lunch och...

Presentation


Välkommen till mig! Jag bloggar bla om min satsning att tävla i hoppning upp till 130 cm efter 17 års frånvaro på tävlingsbanorna. Och en massa annat trevligt :)

Fråga mig

27 besvarade frågor

Omröstning

Hur gammal är du som tittar in på min blogg? ;)
 20 år
 25 år
 30 år
 35 år
 40 år
 45 år
 50 år
 55 år
 60 år + däröver

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards