anaby - Jag, barnen, djuren & fotografering.

Direktlänk till inlägg 17 november 2011

Då har jag sytt ikväll då;) Hi hi!!

Av anaby - 17 november 2011 20:37

Vi bestämde oss för att äta ute idag. Det blev kinamat  Var otroligt länge sedan och väldigt gott 

Men innan vi åkte till Restaurangen...ville jag åkte till Mediamarkt  Jag tror att jag har varit där 2 ggr sedan de öppnade...men jag ville titta på en spikmatte de hade till salu  Jag har nämligen haft lite planer på att "göra" ett spikmattetäcke till T. De kostar kring 4000 kr att köpa och det kändes an aning blodigt att lägga ut så mycket pengar 

Dock var det några på Bukefalos som hade gjort egna spikmattetäcken med bra resultat  Jag har varit in på några hemsidor och sett VART spikmattan ska ligga för att inte ligga på fel ställen. Det viktigaste är att den INTE ska ligga på ryggraden. Det är därför jag har köpt flera spikmattor...för att ha på var sin sida av ryggraden. Dock måste de göras mindre för att inte ligga an mot höftbenet. Så jag har rätt så bra hum och vad som gäller...tror jag  

På täcket som säljs är det spikmatta bak på länden och en mindre fram vid bogen...men inget annat ställe. Jag kommer att mäta och titta nog innan jag gör iordning täcket  Så att allt blir så rätt som det kan bli.

Kort kommer senare när jag är klar!!!



Jag har inte glömt bort täcket med värmedynorna!! Dock har jag inte prioriterat att sy klart det än det då det inte har frysigt på än. T har nämligen en tendens att rulla sig både med och utan täcken  Inte roligt med ett fleece med värmedynor!! Även om jag är på plats är han ibland så tjurig och envis så att jag INTE kan stoppa honom att rulla sig  Ibland undar jag om han är en flodhäst! De tycker ju om att bada i lera   



Allafall begav vi oss till Mediamarkt hela familjen  Jag erbjöd de andra att sitta kvar i bilen medans jag gick in...men se de ville de inte  Förstår inte alls varför de ville följa med in 

Jag hittade spikmattorna jag var ute efter och köpte 3 st. Kommer att behöva alla 3 men jag måste modifiera om storleken på dem så att de passar en hästkropp 

Pris: 39 kr st....3 x 39 kr = 117 kr för 3 spikmattor tycker jag är riktigt bra pris!!! Sedan tar jag ett täcke jag har hemma redan och använder mig av    


 


Väl hemma igen har jag fixat med reflexhuvan. Klippt och klistrat  Nej, inte riktigt men klippt och sytt 

Så här gjorde jag och så här långt har jag kommit idag



Jag hade i bakhuvudet att jag ev. hade något typ av gult typ av galontyg i garderoben. Tittade efter och där var det!! Använde det till själva huvan för att det skulle bli stabilare. Har köpt tyget på kg/vikt på en tygaffär i stan för en billig peng. Hade tänkt sy gula överdragsbyxor av det. Finns mycket kvar då de kommer att räcka till det också!!


   


Här har jag klippt ut tyget. Det gula till vänster är framsidan av tyget.



Här har jag klippt ut reflexen som jag har tänkt använda fram på huvan.


   


Allt är utklippt..även kardborren är borttagen och klar att sy fast. Jag tycker om att den ena kardborren är längre än den andra. Det blir lättare att fästa huvan då nackstycket tar bort lite av kardborren i vanliga fall  Öronen och reflexen kommer från reflexvästen medans själva huvan är av ett typ av galontyg.



Här har jag sytt fast reflexen fram på huvan och vikt in kanten runt hela huvan och sytt. För att sy fast reflexen sydde jag först fast den avig...sedan vek jag över den till rät och sydde en söm längst ner. På så sätt blir det enbart 1 söm som syns. Ska ta lite närbilder imorgon så får ni se hur jag menar. Det är lätt att göra  


      


Här är även öronen ihopsydda men ej fastsydda och kardborrebanden ligger där det är tänkt att de ska sys fast. Öron och kardborre sys fast imorgon. Är nöjd med dagens jobb med tanke på att det är "försök nr 1" Fortsättning följer!!!


Nu väntar Criminal Minds på 5:an  och 1 vinglas för att jag har varit så duktig och sytt ikväll 

Tjjjiinnnnggeeellinng så länge!!
Mvh anaby           

 
 
Bonnie

Bonnie

17 november 2011 22:07

Jag gjorde ett nackspikband till mina pållar av ett huvudband för människor från samma företag(ruborrehab), de var exakt likadana men med olika slags fästningar men häst varianten var 5 grr så dyr... Så jag byggde om människobandet ist;)

sv: Har haft problem med allergier på Musse nämligen, han fick nässelutslag över hela kroppen ett flertal gånger och fick sen behandling med antistaminer, certizin tabletter(samma som för männsikor, allergitabletter) och då försvann allt inklusive svansklådan... Tänkte om det var nått liknande.

Testat med hippotrim?

http://teamkarlsson.blogg.se

anaby

17 november 2011 22:16

Vad roligt att höra att fler gör eget:D Visst är det lite märkligt att det ska kosta så mycket mer till häst..motför till människa;)

Det låter väldigt intressant!!! Jag har klurat på någon allergi men kan bara inte förstå VAD det kan vara..tog bort allt utan resultat..suck!! Men det kan nog vara värt att prova!! Vart köper du certizin tabletterna och hur stor dos gav du..och hur länge?? Nej, jag har inte provat Hippotrim? Finns det på Granngården eller andra ridsportbutiker tro??

Mvh Anna & Tabasco:)

 
Kerstin

Kerstin

17 november 2011 22:19

Har prövat att bara lägga en spikmatta på ryggen med ett fleectäcke över och det fungerar. Vill man ha mer "funktion" så lägger man ett tyngre täcke över. :)
Sv: Nix, alla hästar behöver inte kunna ditten och datten. :) hi hi!

http://stallrosen.bloggplatsen.se

anaby

17 november 2011 22:31

Precis!! Har sett folk göra det på en video på youtube med gott resultat..fast med en VÄLDIGT dyr spikmatta;) Tror nog att min för 39 kr duger minst lika bra:D

Visst är det så!! Vissa kan bara en del saker precis som en del människor;) Hi hi!!

Mvh Anna & Tabasco:)

 
Bonnie

Bonnie

17 november 2011 22:27

sv:Gav 5 tabletter till 480 kg häst, behövde bara ge en gång så försvann utslagen efter ett par timmar och har inte kommit tillbaka sen dess, då hade han haft det i ett par dar innan och svansklåda sen i våras...
Köper de vanliga allergitabletterna på apoteket, certizin+fabrikatsnamn.

Hippotrimen är receptbelagd så hör med vetrinären, ibland vill de göra hudskrapning först.

http://teamkarlsson.blogg.se

anaby

17 november 2011 22:35

Tusen tack för tipsen!! Jag ska ändå till apoteket imorgon..då kan jag handla certizin!!!

Min veterinär ska ändå komma ut om ca 2 veckor och vaccinera och raspa tänderna. Ska passa på och fråga honom om Hippotrimen då!! Vill han ta ett hudskrap då går det ju bra:)

Det skadar ju inte att prova i allafall känner jag!!!

Tack och bock än en gång!!

Mvh Anna & Tabasco:)

 
Karja

Karja

17 november 2011 22:28

sv: Ska kolla på de tränset. tycker de ser bra ut och verkar sitta bra åxå. Håller tummarna för dej å tabasco för att muggen ska försvinna. ibland kan familjer göra en förvånad.
Det ska bli kul själv å ha en film när man har börjat rida en häst för att sen jämnföra med en annan vid senare tillfälle. För mig o denna häst är det för att se hur ja sitter ner i galoppen för just nu får ja stå i fältsits då han har en annan galopp jämnfört de dom hästar ja brukar rida.

http://myonelife.bloggplatsen.se

anaby

17 november 2011 22:38

Jag är jättenöjd med Micklem tränset!! Köpte det på vinst och förlust och kan säga att det är ett av mina bästa köp!! Förutom T och G4:an då;) Hi hi!!

Jag hoppas verkligen att det är sista rycket med muggen nu!!

Det är jättebra att filma redan från början när man börjar rida en ny häst. När man sedan filmar allt eftersom ser man en STOR skillnad!! Det känns otroligt härligt:D

Mvh Anna & Tabasco:)

 
Bonnie

Bonnie

17 november 2011 22:44

sv: Så lite så;) Det finns vissa fördelar att ha setat på lektioner under flera år med en flummig vetrinär som gett oss väldigt bra tips för allt möjligt(inklusive bästa sättet att ta självmord...) Är det allergi så lär det försvinna efter några behandlingar. ca 1 tablett per 60 kg häst är max behandling.

http://teamkarlsson.blogg.se

anaby

17 november 2011 22:48

Perfekt att kunna få riktigt bra info på det sättet!!! Förutom självmordet då:O

Perfekt då vet jag dosen per 60 kg!! Min är en aning större än din lilla häst;)

Tack än en gång!! Skriver i bloggen hur det gått sedan:)

Mvh Anna & Tabasco:)

 
Karja

Karja

17 november 2011 22:53

sv: va e G:4an? ja precis och sen kan de va kul för hans matte att se hur de ser ut när ja rider honom =) När vi va ute i tisdas då hon ville se med egna ögon hur jag funkade me honom och han med mig så tyckte hon jag red fint =) tyckte det va jätte kul att höra de. Å ändå red jag som jag brukar göra hehe hihi =) sen tycker jag det är bra att rida olika hästar även om jag rider typ 3-4 olika hästar i veckan. Mest så rider jag ju Zoega och Sunny men just nu får han vila då han har vart lite dårlig och gått ner lite i vikt men nu har han börjat gå upp lite. vilket är skönt. sen rider jag ju ååxå hans bror Lucky och sen ska jag rida Skippy som e Sunny, lycku, wishitas mamma. då vi ska dra igång henne =)

http://myonelife.bloggplatsen.se

anaby

18 november 2011 17:22

G4:a är en bomlös dressyrsadel som egentligen heter: Sensation Ride G4:a. Den finns i flera olika modeller beroende på vilket typ av häst man har. Den är verkligen helt underbar att rida i!!

Det är ju en väldigt stor förmån att kunna rida så pass många olika hästar varje vecka!! Du kommer att lära dig massor på det:D Blir jättebra!!

Mvh Anna & Tabasco:)

 
Karja

Karja

17 november 2011 22:54

Ska sätta lindorna på Zoega när jag får mitt röda schabrak och ta kort. hon kommer se jätte söt å snygg ut =) =)

http://myonelife.bloggplatsen.se

anaby

18 november 2011 17:24

Det kommer att bli jättebra med rött på henne som är svart:D

Jag har beställt ett rött schabrak och röd huva till T från Hööks som borde komma vilken dag som helst:) Vi måste ju vara lite röda under julmånaden;) Hi hi!!

Mvh Anna & Tabasco:)

 
carro

carro

18 november 2011 13:18

Men du, tar du beställningar?? Jag KAN verkligen inte sy, symaskinen hatar mig ;) Jag skulle ju såååå gärna vilja ha en reflexhuva!
och spikmatta skall inköpas idag, visste inte att de var så billiga. Skitbra! min pålle ger ju jättebra respons på spikmatta. brukar bara lägga på och så ett tyngre täcke över :)

http://:sartorius.blogg.se

anaby

18 november 2011 17:12

Har inte ens tänkt så långt som att sy upp reflexhuvor till andra!! Fniss!! Får nog fundera på det;)

Vad roligt att det är fler som använder sig av spikmatta till sin häst!! Och framför allt köper "vanliga" billigare!!! Jo, jag blev jätteförvånad att det var så pass billiga på Mediamarkt!! Har tidigare köpt den billigaste till mig själv för 99 kr men 39 kr är ju RENA RAMA FYNDET!!! SKYNDA DIT OCH HANDLA!!!

Ha en jättebra fortsatt vecka och helg!!

Mvh Anna & Tabasco:)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av anaby - 8 mars 2022 09:41

Halloojjjsan igen! Det känns skönt att vara frisk och komma igång i det vanliga gängorna igen. Har börjat rida igen och det känns otroligt bra          Har fått några nya hästmassagekunder under veckan. Det blir både spännande och intressant at...

Av anaby - 4 mars 2022 20:50

Halloojjsan allihopa! Både jag och min man har haft Covid i veckan. Vi har som tur var fått en lindrig varitant och vi är tacksamma att vi fick Covid nu istället för från början för 2 år sedan när många var allvarligt sjuka. Jag har inte fått åka...

Av anaby - 23 februari 2022 13:48


    Vi gifte oss 22/2 2022   Önskar alla en fortsatt fin dag och kram på er  Mvh Anna   ...

Av anaby - 15 februari 2022 00:40

Halloojsan igen!  Här är det ganska högt tempo   Jag håller på att komma igång med företaget. Bla så håller jag på att sy veteryggvärmare till häst, vetebettvärmare och veteryggvärmare för människor. Har kommit igång med veteryggvärmare till häst o...

Av anaby - 6 februari 2022 22:33

                  Hallojjjjsan allihopa! Hoppas att ni har haft en bra helg      Vi har haft stalljour i helgen. Det blir var 6e vecka och då har vi hand om stallet och 13 hästar lördagmorgon, lunch, kväll och söndag morgon. Söndag lunch och...

Presentation


Välkommen till mig! Jag bloggar bla om min satsning att tävla i hoppning upp till 130 cm efter 17 års frånvaro på tävlingsbanorna. Och en massa annat trevligt :)

Fråga mig

27 besvarade frågor

Omröstning

Hur gammal är du som tittar in på min blogg? ;)
 20 år
 25 år
 30 år
 35 år
 40 år
 45 år
 50 år
 55 år
 60 år + däröver

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards