anaby - Jag, barnen, djuren & fotografering.

Direktlänk till inlägg 27 december 2011

Pysslat ikväll;) Hi hi!!

Av anaby - 27 december 2011 20:57

Japp!! Nu har jag pysslat ikväll!! Det gick undan minsann   Det här hann jag med idag:


 


Flätad "halsring" med ringar att fästa grimskaft 2 meter lång. 2-färgad....vit och röd  


 


Här ser man ringarna (D-ringar) och en vanlig knut som jag knytit för att hålla ihop halsringen. Ska prova storleken på T imorgon. Det är mycket troligt att jag kommer att få "göra om den" om den är för stor eller liten. Men det lär ju visa sig  Inga problem att fläta om och flytta på ringarna och tar inte lång tid heller  


 


Long reining tömmar!! Har tagit dem 10 meter....men lutar åt att jag kommer att korta av dem till ca 8 meter. Har för mig att de SKA vara kring 7 meter men T är ju en STOR häst!! Ska mäta och kolla imorgon och avgöra hur långa de blir  



Och sist men inte minst...ett sidepull att fästa i tränset!!! Jag har än så länge "bara" knytit fast ringarna och ska mäta imorgon för att se hur lång jag ska göra den. Blir nog jättebra!!!

Ikväll hann jag med 3 grejer och är jättenöjd  Sitter just nu och ser på TV1 och den nya kriminalserien!!

Ha de gott!!

Mvh anaby   

 
 
Olivia Gustavsson

Olivia Gustavsson

27 december 2011 21:43

sv. okej vad roligt!

Ha en bra kväll! :)

http://oliiviiagustavsson.blogg.se

anaby

27 december 2011 22:49

Jag är jättenöjd att få välja själv och köpa egna julklappar:) Hi hi!!

Ha en jättebra fortsatt kväll du med!!

Mvh Anna & Tabasco:)

 
Anna

Anna

27 december 2011 21:45

jag kör med två longerlinor och det blir i kortaste laget på min som är 170,måste fixa längre:P

http://annashastliv.blogg.se

anaby

27 december 2011 22:47

Fast vid long reining (långa tömmar) är tömmarna kortare än när man tömkör som vanligt. Man går mer på sidan av hästen och närmare. Jag har redan 2 tömkörningstömmar...1 par som är 16 meter och 1 par som är 20 meter:)

Mvh Anna & Tabasco:)

 
Anna

Anna

27 december 2011 22:56

sv:som jag lärt mig longreining så ska man gå både nära och på håll,går jag nära så är det lagom men på håll så blir det kort:P

http://annashastliv.blogg.se

anaby

27 december 2011 23:03

Jag förstår att det blir kort om du går på längre håll. Om tömmarna ska vara kring 7 meter så borde ju 10 meter vara lagom till min stora häst. Ska prova imorgon och se hur det funkar med 10 meter:)Jag har mer rep att skarva med om det skulle behövas. Det lär ju visa sig om inte annat;)

Mvh Anna & Tabasco:)

 
Qodrofenia med ridtravare i fokus!

Qodrofenia med ridtravare i fokus!

27 december 2011 23:22

Jag kör med stigläder runt halsen och ett par gamla gramantyglar vid longreining så fick jag ett syfte att använda det sistnämda också så slapp de ligga och skrota i en låda haha..Sidepull grejen var intressant hoppas du lägger upp bilder på den när hästen har den =)
sv:Det har ju helt klart hänt en del sen dess det är helt sant. Faktum är ju att det snarare är så att företagen utnyttjat detta fullt ut och kört på en riktig fuling trots att reglerna säger klart och tydligt precis som de alltid gjort att reklam är inte tillåtet på tävling förutom för de som har sponsoravtal.Eftersom jag själv mest pysslar med dressyr så har jag hellre diskret och stilren utrustning vilket gör att loggor går bort på tävling hur som helst då jag tycker det stör helhetsintrycket en hel del.Stilrent och enkelt det gillar jag vill man spöka ut sig kan man göra det hemma haha vilket händer även här eftersom jag har en förkärlek för färgen neongul xD
mvh/Q

http://qodrofenia.bloggplatsen.se

anaby

27 december 2011 23:40

Jag har läst att en del kör med stigläder runt halsen!! Tack för att du påminde mig om det:)

Åhh!! Vad smart att ta gramantyglarna till long reining!! Äger dock inga själv men som du säger...bättre att använda dem till det än att det blir liggande i en låda;)

Japp!! Jag kommer att lägga upp bilder på sidepullen när den är klar:) Jag tycker att det är så smidigt att kunna sätta fast den i tränset...att man inte behöver ett helt nytt huvudlag. Är väldigt enkel att göra!!! Ska bara passa in den imorgon:)

Håller helt med om att företagen verkar utnyttja dessa stora loggor till fullo!! Är väl därför som Ridsportförbundet äntligen "säger ifrån";)

Dock tycker man att de kanske skulle "ta tag i" företagen först med dessa stora loggor...så att det blir en "mjukstart" för ryttarna!! Kanske inte så roligt att få veta nu att det blir ändring av TR om man köpt en helt ny tävlingsgarderob:( Man tycker att de kunde ha gått ut med det här i GOD TID!!! Och sedan ha "normal" storlek på loggorna. Då tror jag ärligt talat att folk inte hade reagerat lika häftigt som de har gjort nu;) Tja, vi får se vad som händer framöver!!!

Jag är tacksam och glad att jag inte är drabbad!! Lär ju inte tävla själv inom en snar framtid och det enda som jag har för stor logga på är min nya Uvex hjälm. Så den blir nog tejpad;) Måste dock fixa en brun tejp i så fall:S Hi hi!!

Jag har spökat ut mig rejält här hemma;) Hi hi!! Har ridit med både rosa (oktober), gult (november) och rött under december:D Dock är alla väldigt positiva som man möter..de tycker att T är så fin i sina färger;) Hi hi!!

Mvh Anna & Tabasco:)

 
Kerstin

Kerstin

28 december 2011 09:10

Så mycket regler att jag tror jag skippar ev tävlandet i framtiden.. Men samtidigt kan jag förstå problemet, det är ju sjukt vad stora loggor det är på saker man köper nu för tiden. Annat var det förr när Hansbo bara hade sitt namn på fästena vid sadelgjorden och under sadeln på schabraken, räcker gott tycker jag.. Då syns det ju att man har en "märkes vara" om det nu är det man vill visa, för visst är det lite så med dessa Scapa, KL mm, för det är ju de som dragit igång dessa blaffiga märkena och skapat ett problem...
Oj vad du hunnit med... Ska du rida med halsringen? Jag har en bit lasso som jag klippt av och gjorde bara en knut på. Vad är ringarna till för??

http://stallrosen.bloggplatsen.se

anaby

28 december 2011 11:28

Håller med om att det är en hel del regler i TR!!! Jag har inte läst på flera år då jag inte har haft ambition att tävla än så länge...blir nog en del att läsa ikapp;)

Jag har full förståelse för problemet med stora loggor...för de verkar ha blivit större och större med åren!! Inte såg de ut så där bara för något år sedan???

Dock skulle Ridsportförbundet ha "tagit tag i" detta för länge sedan och satt ett stopp för stora loggor och haft en invänjningsperiod för både företag och ryttare så att alla har vetat om VAD som skulle hända...det gäller att underlätta för alla tycker man ju;) och samtidigt vara schysst och ha en bra kommunikation!!!

Förstår ryttare som är hysteriska efter att nyligen ha köpt ny utrustning för flera 1000-lappar och sedan inte får använda dem under 2012!! Himla tur att man inte är märkesfreak;)

Jag hade tänkt både rida med halsringen men även ha lite arbete från marken. Därav ringarna så att man kan fästa ett grimskaft i dem. Får se hur de funkar...annars är det bara att ta bort dem;)

Mvh Anna & Tabasco:)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av anaby - 8 mars 2022 09:41

Halloojjjsan igen! Det känns skönt att vara frisk och komma igång i det vanliga gängorna igen. Har börjat rida igen och det känns otroligt bra          Har fått några nya hästmassagekunder under veckan. Det blir både spännande och intressant at...

Av anaby - 4 mars 2022 20:50

Halloojjsan allihopa! Både jag och min man har haft Covid i veckan. Vi har som tur var fått en lindrig varitant och vi är tacksamma att vi fick Covid nu istället för från början för 2 år sedan när många var allvarligt sjuka. Jag har inte fått åka...

Av anaby - 23 februari 2022 13:48


    Vi gifte oss 22/2 2022   Önskar alla en fortsatt fin dag och kram på er  Mvh Anna   ...

Av anaby - 15 februari 2022 00:40

Halloojsan igen!  Här är det ganska högt tempo   Jag håller på att komma igång med företaget. Bla så håller jag på att sy veteryggvärmare till häst, vetebettvärmare och veteryggvärmare för människor. Har kommit igång med veteryggvärmare till häst o...

Av anaby - 6 februari 2022 22:33

                  Hallojjjjsan allihopa! Hoppas att ni har haft en bra helg      Vi har haft stalljour i helgen. Det blir var 6e vecka och då har vi hand om stallet och 13 hästar lördagmorgon, lunch, kväll och söndag morgon. Söndag lunch och...

Presentation


Välkommen till mig! Jag bloggar bla om min satsning att tävla i hoppning upp till 130 cm efter 17 års frånvaro på tävlingsbanorna. Och en massa annat trevligt :)

Fråga mig

27 besvarade frågor

Omröstning

Hur gammal är du som tittar in på min blogg? ;)
 20 år
 25 år
 30 år
 35 år
 40 år
 45 år
 50 år
 55 år
 60 år + däröver

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards